Gondoltad volna valaha, hogy eljön az idő, amikor autópálya matricát kell venned a bringádra? 

És eljött! Nem, nem a klasszikus habos szomjoltó beszél belőlem...

A jövő elérkezett, Németország bemutatja a világ első nagyteljesítményű elektromos kerékpárját. A világ leggyorsabbját. De vajon megéri az árát?

81358-dasbike002.jpg

Az elektromos bicajok eddig nem a teljesítményükről voltak híresek, ismétlem: eddig. ABlackTrail - a német PG Bikes és a UB Composites terméke - 100 km/h-ig (lassan írom, hogy mindenki megértse, száz kilométer per óráig) gyorsul, ami a világ leggyorsabb elektromos vasparipájává teszi. Ahhoz, hogy ezt a sebességet elérje, a váza Formula 1 minőségű karbon-rostból készült és a magas nyomatékú motort úgy drótozták be, hogy 7 kilowattal – ennyi energiával egy egész ház akár 6 órán át üzemel - tol előre. És bámulatos, a BlackTrail kevesebb, mint 20kg-ot nyom és több mint 193 km-t képes megtenni egyetlen feltöltéssel (Budapest-Miskolc). A 80 000 dolláros (16 000 000 Ft, bezony, ez hat darab nulla) árcímke és a legyártott 667 darab miatt kicsi a valószínűsége, hogy találkozni fogsz vele egy parkolóórához láncolva, de a lényeg, hogy már megvan. A század végére az elektromos biciklik túl fognak nőni a Vespákon mind árban, mind teljesítményben.

A nyereg: Brooks 17 Champion Special, kiskereskedelmi ára 150 dollár (30 000 Ft) körül mozog. 
A fékek: belső hűtésű Hope Tech V2 tárcsafékek, külön-külön vásárolhatóak meg, kiskereskedelmi áruk 565 dollár (113 000 Ft) körül van páronként. 
A kerekek: egy szabvány pár karbon-rost mountain bike kerék kb. 2 500 dollárba (500 000 Ft) kerül. A BlackTrail 16 400 dollárt (3 300 000 Ft) kér egy VARUS futófelületű tartalék szettért.

Ideje kiráznod a malacperselyt…

 

DasBike

 

www.pg-bikes.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgasvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr892707415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása